Ритуалът

Романът Ритуалът на Радко Пенев се позовава на исторически факти за живота на траките, като надгражда достоверната информация, я превръща в динамичен трилър за търсачи на съкровища, иманярска мафия и окултизъм.

Има мистика, защото самите траки са обгърнати в мистика, но това е исторически правдиво художествено произведение. Нещата, които са описани в книгата, голяма част от тях, са исторически верни, те са художествено интерпретирани, каза в интервю авторът на книгата Радко Пенев.

Младият имигрант от романа е един от героите на нашето време, казва Пенев:

Всъщност той е един образ, който е събирателен за почти всеки млад човек в България.

Ритуалът разказва за младия имигрант Петър Георгиев и докторът по археология Боряна Казакова, които преследват посланието на мистериозен надпис, а светилищата на древните траки и до днес пазят следите от ритуали, превръщали хората в богове. Лидерът на могъща международна организация търси път към безсмъртието, а българската иманярска мафия няма да се спре пред нищо, за да се сдобие с уникално златно съкровище. Героите се оказват въвлечени във вихър от събития, които ще застрашат живота им, но и ще променят изцяло представите им за света, за свръхестественото и отвъдното.

Радко Пенев в каталога на библиотеката >>>