“Гери Турийска е момичето, което накара хората да бръкнат в душите си като с лъжица в стара порцеланова захарница, да се разровят из детските си спомени, да се изсмеят на себе си, да си повдигнат (или да повдигнат чужди) роклите, да си размажат грима, да изтупат срама от рамото, да се ядосат, да покрещят, да се почувстват глупави или изключително смели…за да могат да го споделят с всички онези непознати хора, които са обединени от дългото като заглавие, но вече емблематично събитие “Пощенска кутия за приказки”!
Радослава Топалова

„Пощенска кутия за приказки“ е литературен проект създаден от Гери Турийска – текстописец, певица, водеща на радиопредаване – през 2010 г. Всеки месец любители на късия разказ изпращат писма по зададена тема и десет от историите се селектират и прочитат на живо от популярни личности – журналисти, писатели, музиканти, артисти.

В един момент от сцената творчеството на Кутията попада и в книжарниците. Досега са излезли три сборника – два „нормални” и още един, който е за мръсни приказки. Всеки включва творби на трийсетина автори. Има материал за още десет по думите на Гери Турийска. Сигурна е, че ще се появят и те на бял свят с времето.

Гери Турийска в каталога на библиотеката >>>