Книгата е продължение на историята „Феята от захарницата“, която бързо се превърна в любимо четиво на децата. Когато Филип за пръв път среща феята, тя излежава тежко наказание, заключена в старата захарница на баба си.

Приключенията на момчето не спират до тук. Един ден Филип открива тайнствени захарни следи, които отново го срещат с Ванилия. Този път обаче, тя си е навлякла гнева на другите феи –  Всесилия и Откровения, които с магията си я превръщат в обикновено момиче, високо колкото четиринайсет ванилии и половина. Лишена от своите вълшебни криле, тя не се отчайва, а продължава напред със своя голям оптимизъм и щипка щури идеи. За нея се оказва трудно да решава задачи по математика и с отегчение изпълнява домакинските си задължения в своето ново семейство.

Там където е Ванилия, никога не е скучно, всичко около нея е пъстро и весело, а самата тя винаги е любопитна, загрижена за околните и откровена за нещата от живота…

Пригответе се за много забавни моменти и приключения, които ще ви оставят без дъх, разбира се обилно посипани с вълшебен захарен прашец!

Катя Антонова в каталога на библиотеката  >>>