Забавлявайте се и научете >>>

Литературни предизвикателства за деца

Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ предлага на четящите деца и тийнейджъри образователни онлайн ресурси под надслов „Литературни предизвикателства за деца”. В основата са забавни игри и познавателни видеа – една различна и нестандартна проверка на знанията на младите хора за книги и автори.

7-10Образователно-развлекателните онлайн игри дават широка възможност на всички да се включват мигновено и да бъдат активни. Участниците имат право на избор от три възрастови категории: 7-10 г., 11-14 г. и 15-18 г. Темите на образователните ресурси са съобразени с интересите на децата и съчетават забавното с познавателното.

15-18Детското любопитство е провокирано от зрителни материали, въпроси-загадки и игри, които стигат до малки и големи по един забавен и интересен начин. Следвайки символите „Играй!” или „Научи!” те могат да изберат тема, автор или жанр. Отговорите на литературните предизвикателства се „крият” между страниците на определени произведения, като всеки грешен отговор дава възможност за нов „старт”, показва правилния или препраща към фондовете на Детски и средношколски комплекс.

11-14„Литературните предизвикателства” са още една възможност деца и тийнейджъри да научат нещо ново, свързано с любими книги и автори.