Завладяваща книга, която разказва за един от най-емблематичните периоди в историята на Франция по времето на управлението на Наполеон Бонапарт, за историческите промени, които променят облика на Щвеция и за една жена, която винаги се озовава в центъра на събитията. Дезире Клари – жената, която никога не е била алчна за власт и внимание, но съдбата й отрежда ролята да остане в историята като първата годеница на Наполеон Бонапарт и кралица на Швеция.

Авторката Алисън Патаки следва хронологията на събитията – както в личен така и в исторически план. От наивно и неопитно момиче, което се доверява на един напорист мъж, Дезире се превръща в силна и уверена жена, която знае какъв мъж иска до себе си. Тя впечатлява не толкова с външната си красота, колкото с чистата си и искрена душа. Но съдбата си знае работата и Дезире среща подходящия партньор в живота си.

„Кралица в сянка” – романтичната приказка на Дезире и Наполеон , която не завършва с щастлив край , но историята на Клари продължава. И докато Наполеон Бонапарт губи властта, короната остава при нея, за да остане в историята като Дезидерия – кралицата на Швеция.

Един завладяващ роман, в който среща си дават историческите факти, бурните политически събития, дворцовите интриги и блясъка по времето на Наполеон Бонапарт и първата жена на сърцето му – Дезире, която поставя начало на нова династия.

Алисън Патаки в каталога на библиотеката  >>>