Представяне на романа „Червенокоска в гората на призраците“ с Дияна Нанева

ПРОГРАМА

24 април 2024 г., 18:00   Фотогалерия

Отдел Изкуство на Регионална библиотека “Пенчо Славейков”

  • Илюстраторката Дияна Нанева, издателство „Изток-запад“ и Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ представят първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев.
  • С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на илюстраторката Дияна Нанева.
  • В отдел „Изкуство“ на Варненската библиотека читателите ще се срещнат с илюстратора на книгата, ще чуят подбрани откъси и ще научат повече за творческия процес около създаването на книгата.

ЗА КНИГАТА

Червенокосото Ане живее щастливо заедно с мама в малка къща някъде на края на града… докато един ден най-неочаквано попада в омагьосаната Гора на призраците. Търсейки обратния път към вкъщи, тя е принудена да се справя с множество трудни ситуации и да се научи да печели истински приятели. Докато преодолява с много труд и изобретателност фантастичните мъчнотии, които гората непрекъснато ѝ предлага, тя постепенно започва да разбира, че всичко в този вълшебен свят зависи от отговора на два въпроса:

Кои са призраците? Откъде идват те?

Твърдо решена да разкрие тайната, Ането се отправя на дълго и не безопасно пътешествие…

Събитието се осъществява в партньорство с издателство „Изток-запад“. Представянето е акцент в програмата на Маратон на четящите хора’ 2024 и съпътстващо събитие в минифестивала „Литературен прожектор“, в който илюстраторката Дияна Нанева е представена с избрани произведения в Третата национална изложба на българския комикс. „Литературен прожектор – слово, изображение, пространство“ е проект на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна, финансиран по програма „Разпространение“ 2023 на Национален фонд „Култура“.