Маратон на четенето'2024

Изтеглете и персонализирайте Вашата грамота за участие в Маратона  >>>  Грамота Маратон’2014

ЛИТЕРАТУРАТА СРЕЩА ОБРАЗИТЕ

в  XXII издание на „Маратон на четящите хора“

Думите рисуват образи, а образите носят със себе си думи. Словото и изображенията са проводници и средства за обмяна на идеи и общуване. Литературата и визуалните изкуства се развиват в симбиоза, вдъхновяват се едни други и обединяват изразните си средства в нови синтетични изкуства.

XXII издание на „Маратон на четящите хора“ търси връзките между пространствата на въображението, които изгражда художественият текст, и интерпретациите на киното, театъра и сценографията, които оформят физическата среда. Гостуват режисьори, сценаристи, илюстратори и изследователи на литературата и театъра. Сцените за четене и събитията са отворени за всички приятели и почитатели на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“.

Присъединете се към Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, където може да споделяте и публикувате вашите идеи, снимки, видеоклипове и коментари, свързани с Маратона. Използвайте хаштаговете #посприИпочети и #LibVar и последвайте страниците ни във Фейсбук и Инстаграм, за да следите събитията ни.
https://www.facebook.com/libvarna/
https://www.instagram.com/libvar/