Константин Витков – Титис и Соня Анастасова в ЛИТЕРАТУРЕН ПРОЖЕКТОР, 18 април 2024 г.

ПРОГРАМА

18 април 2024 г. (четвъртък) / Основна сграда на РБПС

14:00 – Творческо ателие с Константин Витков-Титис и Соня Анастасова с предварително записване: https://forms.gle/jufosg8nFTKXXbDA6   Фотогалерия

18:00 – Среща-разговор с Константин Витков-Титис, Светлин Велинов и Соня Анастасова и представяне на комикс поредицата “Jack Eridon”   Фотогалерия

***

Константин Витков – Титис е автор на графичните новели от поредицата Jack Eridon и Kamikaze, с триактова структура и добра разкадровка. Титис е сторибордист, концептуален артист, аниматор. Режисьор е на клип на бандата Stop the Schizo. Работил е като сторибордист по филмите R.I.P.D. 2: Rise of the Damned, Tremors: Shrieker Island, Automata, The Expendables, Conan the Barbarian, Ninja и др. Правил е сторибордите на реклами и няколко анимационни филма.

Светлин Велинов е художник, известен на международно ниво със своите комкси, игри и фентъзи арт. Той е първият българин, който рисува като част от екипа на Wizards of the Coast – компанията, която стои зад мрежовата игра на карти Magic: The Gathering.

Соня Анастасова е художник и графичен дизайнер. Занимава се с илюстрации на комикси и книги, анимационно кино и визуализация.