Илюстраторката Силвия Иванова и писателката Събина Георгиева представят съвместната си книга за деца „Опашати непознати“ в минифестивала „Литературен прожектор“

2 април 2024 г.
Детски и средношколски отдел, бул. „Осми Приморски полк“ № 110

18:00 ч.  

  • Откриване на изложба илюстрации на Силвия Иванова
  • Среща-разговор със Събина Георгиева и Силвия Иванова и представяне на книгата „Опашати непознати”, изд. „Меченосец“

*Подходящо за съвместно посещение на деца и родители

Изкуството на Силвия Иванова и Събина Георгиев е обединено от обща кауза – животните и отношението ни към тях. По страниците на „Опашати непознати“ младите читатели откриват, че всяко действие има причина, участ се на разбиране и емпатия и на грижа към околните.

Двете авторки ще споделят опита си в детската литература и илюстрацията и ще вдъхновят родители и деца да четат и обсъждат книгите заедно. Посетителите ще могат да разгледат и изложба с избрани илюстрации за деца, дело на Силвия Иванова

*ВХОД СВОБОДЕН за всички събития

ЗА ГОСТ-ТВОРЦИТЕ

Силвия сe занимава с изкуство от ранна детска възраст. Завършва анимация в Нов български университет и работи като координатор на „Световен фестивал на анимационния филм” Варна в пет от изданията на фестивала. През 2017 г. завършва своя дебютен анимационен филм „Среднощна елегия“, който е представен на над 30 международни форума. В този период Силвия е част от популярното студио Kontur Creative, познато със стилните си корици на книги.

След години работа в сферата на анимационната препродукция, дизайн на герои и моушън графика, Силвия основава Studio Opus – студио за анимация и илюстрация. Тя е илюстратор на редица книги, настолни игри и участва в множество изложби. Нейни творби са поместени в списанието „Ко-миксер”.

Събина Георгиева е издател, автор и преводач на литература за деца. Писането я вълнува още от детска възраст. Създава издателство „Меченосец“ през 2021 г., като с неговото лого излизат книгите „Опашати непознати” (носител на награда „Бисерче вълшебно“), „Дузина понички“ и „Перото на Сами“. Вярва, че към детските книжки трябва да се подхожда с вдъхновение, отдаденост и голяма доза отговорност.

Работила е в сферите на висшето образование, управлението на проекти, рекламата и преводаческата дейност.