Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Основна сграда, 14 февруари 2024 г., 18:00 ч.

Няма по-страшно от реалността: дискусия по книгите на Стивън Кинг
Четвърта среща на клуб #ЧИТАТЕЛница

  • Ежедневието крие опасности. Животът изглежда обикновен и монотонен, докато тъмната страна не разкрие лицето си. Понякога има изход от нея, понякога я носим със себе си навсякъде, докато не ни погълне напълно.
  • Стивън Кинг превръща именно обикновеното в страшно и въздействащо на различни нива. Неговите герои често са уязвими групи, чието ежедневие писателят представя през призмата на вътрешния им свят. Историите на Кинг притежават силата на разобличават лошото и да търсят причините за човешката жестокост.
  • На 14 февруари в клуб „ЧИТАТЕЛница“ на фокус ще бъде творчеството на Краля на ужасите. Ще дискутираме любими персонажи, романи и екранизации по Стивън Кинг. Срещата е отворена за всички настоящи и бъдещи почитатели, които търсят препоръки за книги или място за споделяне на емоциите от прочетеното.

“ЧИТАТЕЛница” е новият читателски клуб на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна. Дискусионният формат е с вход свободен за всички желаещи. Повече за предстоящите теми на клуба ще откриете на уебсайта на Варненската библиотека.