Здравейте приятели на книгите и четенето!

През 2022 г. приключението “Маратон на четящите хора” навършва 20 години! Тази година Националният маратон на четенето ще бъде проведен на 15 април (по изключение).

Споделянето на прочетени на един дъх страници създава близост и топлина, събира различни общности и хора заедно. Четенето е универсален език за общуване – без ограничения откъм възраст, пол, националност, религия или социално положение. Четенето е здраве, намалява стреса и кръвното налягане, помага при безсъние, прави ни по-добри и по-щастливи. Четенето е общуване без граници.

Изданието тази година е в памет на Емилия Милкова – един от инициаторите за превръщане на идеята на РБ “Пенчо Славейков” – Варна “Маратон на четящите хора” в национална кампания. Директор на варненската библиотека и председател на ББИА.

Присъединете се към Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, където може да споделяте и публикувате вашите идеи, снимки, видеоклипове и коментари, свързани с Маратона. Използвайте хаштаг #посприИпочети и #LibVar

А съвсем скоро ще Ви изненадаме и с нашите интересни и вълнуващи събития и инициативи – следете за тях в сайта на библиотеката и във Фейсбук групата ни “Маратон на четящите хора”.

Бъдете с нас, за да празнуваме книгите и четенето заедно!

Изтеглете и персонализирайте Вашата грамота за участие в Маратона  >>>