12 – 13 август 2021 г., VIII Национална Конференция „Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства”

На 12 август 2021г. Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/ и Граждански институт връчиха Наградите „ПроКултура” за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура в рамките на VIII-та  Национална Конференция „Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства”.

Конференцията и наградите се организират по случай 12 август 2021г., обявен от ООН за Международен ден на младежта и тази година се провеждат под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Над 60 представители на държавни органи, общини, държавни и общински културни институти, граждански и културни организации, училища и детски градини обсъждаха новите предизвикателства пред достъпа на младите хора до култура.

Основната цел на Националната конференция е да отвори пространство за национално отговорен дебат между всички участници в областта на културата и младите хора за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща приобщаването на младите хора до културата в България среда.

Наградите „ПроКултура” се връчват за иновативни проекти в периода 2020-2021 г.

Регионална Библиотека „Пенчо Славейков” – Варна получи Наградата „ПроКултура” в Категорията „Общински културен институт” за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура, за Клуб на комикса към Детски и средношколски комплекс с водещ Елена Владова.

Фотогалерия