Здравейте, приятели на книгата!

Вече 19 поредни години празнуваме книгите заедно и дори след 19 различни и пъстри издания Маратонът на четящите хора предизвиква много вълнение и ентусиазъм, събира книгите с техните читатели и обещава невероятни нови светове. Защото книгите имат силата да оцветят дори и най-тъмните времена, защото четенето е вълшебство, защото четенето е забавно, шарено и модерно.

В това издание решихме водещата тема на Маратона да бъде „Цвят – цвете – цветно“ – веднъж като въведение към светлите празници, които предстоят,  Цветница и Великден, и втори път – заради вас. Вие – четящите хора – носите радост и вълшебство, излъчвате очарование и романтика  като красиво цвете. А ние не забравяме, че всяко цвете има нужда от постоянни грижи.

Бъдете с нас, за да празнуваме книгите и четенето! Намерете време да поспрете за минута, оставете телефона, изключете компютъра, вземете книга и поемете към най-многоцветното преживяване, което някога може да ви се случи! Дори само един човек да открие магията на четенето заедно с нас и вас – усилието си е струвало.

Присъединете се към Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, където ще можете да споделяте Вашите идеи и да публикувате снимки, видеоклипове и коментари, свързани с Маратона. Използвайте хаштаг #посприИпочети

Очаквайте нашите интересни и цветни събития – следете за тях в сайта на библиотеката и във Фейсбук групата ни “Маратон на четящите хора”

На 23 април 2021 г. от 18.30 ч. в YouTube канала на библиотеката предстои финалната Маратонска  среща: Цветни приключения с Нуша и Стоян Роянови

Изтеглете и персонализирайте Вашата грамота за участие в Маратона  >>>