Регионална библиотека “Пенчо Славейков” въвежда нова услуга – БиблиоМат. Чрез тази услуга и устройство “библиомат” ще имате възможност да вземете заявените от вас книги по всяко време на денонощието, през работните, почивните и празничните дни, 24/7, без да влизате в библиотеката.

Необходимо е  само да поръчате желаните от вас материали чрез електронната Е-заявка, която ще намерите на сайта библиотеката. Не забравяйте да отбележите в поръчката, че искате да получите книгите чрез  БиблиоМат.

След проверка на статуса и наличността на заявените материали,  до 24 часа ще  получите e-mail кои от заявените книги можете да получите чрез библиомата и кои са достъпни само на място в библиотеката. В отделно съобщение ще Ви бъде изпратена информация за номера на клетката и кода за достъп.

От този момент нататък ще имате на разположение 48 часа, в които да вземете своите книги. След като ги вземете, моля, не забравяйте да заключите клетката, а инструкцията за това ще намерите от вътрешната страна на вратичката.

БиблиоМат 1 е поставен до входа на основната сграда на библиотеката на бул. Сливница 34.
БиблиоМат 2 е поставен пред Отдел Изкуство на библиотеката на ул. Ген. Паренсов 3.

За Ваше удобство книгите ще бъдат записани във вашия е-картон, като ще приложим и разпечатка какво сме Ви оставили в библиомата.  Непотърсените до 48 часа  книги ще бъдат отписани и върнати в хранилищата на библиотеката.

Очакваме Ви!

Фотогалерия