ОТМЕНЯ СЕ

Детски и средношколски комплекс, 24 ноември 2020 г., 17:00 ч.

ЗАПОВЯДАЙТЕ да творим, четем и играем в “новата стая” за деца!

Клуб на комикса с водещ Елена Владова

  • Каним деца и тийнейджъри на среща с деветото изкуство
  • Ще се четат и създават кратки комикси на различни езици

От месец септември 2020 г. в рамките на учредения Клуб на комикса в Детски и средношколски комплекс на Варненската библиотека започват да се провеждат ателието по репортажен комикс. Заниманията са насочени към деца на възраст от 7 до 14 години.

Инициативата има за цел да запознае децата с основните характеристики на комикса и по-конкретно с репортажния (документален) комикс.

Животът предлага събития и случки, които един журналист би отразил в репортаж. Децата ще научат какво е репортаж и анкета, как се правят те и как могат да се превърнат в разказ в картинки или как да разкажат по този начин за личности или любими книги. Ще научат и още много други неща, свързани с деветото изкуство – комикса. Поканени са и деца, които биха искали да създадат свои комикси на френски, английски, италиански, руски език.

Водещ на ателиета е Елена Владова.

Заниманията ще се провеждат всеки последен вторник на месеца от 17,00 часа в Детски и средношколски комплекс на Варненската библиотека (бул. „Осми Приморски полк“ 110), в група до 10 души и при спазване на всички санитарни изисквания. В тях ще се включи и художничката Славена Симеонова, която ще сподели своя опит като комикс художник.

За предварителна информация и записвания:

office@urban-mag.com и srd@libvar.bg

На място в Детски и средношколски комплекс

На тел. 052/643886; 052/643887

Заниманията могат да се провеждат и дистанционно, според конкретната ситуация.

Проектът „Ателиета по репортажен комикс“ се подкрепя от Национален фонд „Култура“.