Здравейте, приятели на книгата!

Всяка година на Световния ден на авторското право, 23 април, каним Вас – четящите хора да вземете участие в Маратона на четенето.

За 17-ти път, 17-та поредна година Регионална библиотека “Пенчо Славейков” призовава в дните на Маратона, ние всички – заедно да докажем колко много са четящите хора! А именно – многобройни като звездите!

Ще използваме повода да обвържем събитието с още една бележита дата в световния и българския календар – 50 г. от стъпването на Луната и 40-годишнината от първия орбитален полет на космонавта Георги Иванов. Вярваме, че тези две годишнини са близки с празника на четящите хора, защото буквите са като звезди в нашия свят, които очертават пътя ни и го правят по-ясен и светъл.

И защото луната и звездите са вечните спътници на Земята – точно като книгите на нашите сърца, озаглавихме Маратона на четенето “Страници с лунен прах”!

Присъединете се към Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, където ще можете да споделяте Вашите идеи и където ще можете да публикувате снимки, видеоклипове, коментари, свързани с маратона.

Включете се в Маратона на четенето още днес, като заявите участието си тук.

Скоро ще Ви изненадаме и с нашите събития – следете за тях в сайта на библиотеката и във Фейсбук групата ни “Маратон на четящите хора”.

Нека тази година Маратонът на четенето да започне през април, но да няма крайна дата, защото празникът на книгата и четенето продължава.